Діти та інтерактивні іграшки, планшети


     Всі батьки віддають переваги інтерактивним іграшкам, планшетам і телефонам. Їм простіше посадити дітей перед телевізором, дати їм планшети і смартфони для ігор або цифрові іграшки, але вони заважають творчій грі і взаємодії з оточуючими, які необхідні для розвитку дитини.
 
     Іграшки є ключем до розвитку дитячого мозку, вирішення проблем, соціальній взаємодії, мови і фізичної активності. Одна з найбільш важливих причин, по якій діти грають з іграшками, особливо в дитячому віці, полягає в сприянні теплих стосунків, що підтримує взаємодію.
 
     Багато нових «інтерактивних» розважальних рішень, в тому числі відео, комп'ютерні програми і планшети, заявляють про переваги освіти в своїх рекламних оголошеннях. Але, згідно AAP, це необгрунтовано.

 

     Чим більше ми знаємо про ранній розвиток мозку, тим більше розуміємо необхідність гри, заснованої на людській взаємодії. Ні екрани, ні відеоігри або додатки, не можуть замінити відносини, побудовані на іграшках і живому спілкуванні. Фізичні іграшки (і книги) підтримують теплі, насичені вербальним спілкуванням і якісним часом для батьків і дитини.
     Якщо батьки вважають за краще давати дітям «інтерактивні» засоби масової інформації, вони повинні працювати з ними в рамках їх сімейних цінностей. При використанні не за призначенням або без роздумок ці кошти можуть витіснити важливі види діяльності, такі як сімейний час, спілкування з друзями, ігри на свіжому повітрі і фізичні вправи.
 
     Цифрові програми та іграшки дійсно допомагають дітям в оптимальному розвитку, це відбувається тоді, коли вони використовують іграшки разом з батьками та опікунами. Однак, коли діти грають поодинці, зі смартфонами, планшетами або цифровими інтерактивними іграшками- немає явних переваг.
 
     В ідеалі батьки повинні вибирати іграшки, які не є надмірно стимулюючими і спонукають дітей використовувати свою уяву.
 
     Лікарі відзначають, що соціальні, емоційні та поведінкові навички розвиваються і удосконалюються, коли діти використовують ігри для вирішення реальних проблем.
   
 Ви просто не отримуєте тієї ж вигоди від планшета або екрану. Адже коли діти грають з батьками - відбувається справжнє диво, незалежно від того, прикидаються вони іграшковими персонажами, будівельними блоками або головоломками.
 
     Рекомендації AAP за загальним вживанням екранного часу, включаючи використання телевізора і комп'ютера / планшета, засновані на віці:
 
• молодше 18-24 місяців: уникайте екранного часу
• 2 роки і старше: менше однієї години в день
• діти молодше 5 років повинні грати в комп'ютерні або відеогри тільки в тому випадку, якщо вони підходять для їх розвитку, і в присутності дорослих.