Вперше, фільм від Марвел отримав Оскар


"Чорна пантера" від Marvel Studios отримала сім номінацій на "Оскар" на церемонії вручення премії Оскар 2019 року, в тому числі на "Кращу картину" - докір за невисловлену, але усталену ідею про те, що популістського кінематографу не було місця в кінці року .

Перемога у вищій категорії не відбулася ( "Краща картина" потрапила до "Зеленої книги" про поляризацію), але блокбастер вартістю в мільярд доларів отримав три нагороди, перед тим завіса опустилася в телепередачі - головне досягнення для жанру, написаного багатьма, і історія для Marvel , який ніколи раніше не отримував Оскара. Протягом усіх виступів одержувачі нагород "Чорна пантера" повинні були подякувати одну людину: Райана Куглера, який, не дивлячись на відсутність номінації на "Кращий режисер", заробив стільки любові, скільки ніхто не міг би отримати від глядачів.

Чорна Пантера отримала перший «Оскар» від Marvel за кращий дизайн костюмів в кіно - нагороду прийняла дизайнер Рут Картер (Selma, Malcolm X, Love & Basketball), і значимість моменту відчувалася - не тільки для MCU, але і для власної історії Голлівуду. Поряд з історією Marvel, Картер - перша чорношкіра жінка, яка виграла в категорії «Дизайн костюмів».
«Може бути Марвел і створив першого чорного супергероя, але завдяки дизайну костюма ми перетворили його в африканського короля», - сказала Картер у своїй промові.
«Чорна пантера» також отримала «Оскар» за кращий дизайн фільму. Прийняли нагороду художник-постановник Ханна Бічлер (Creed, Beyoncé's Lemonade) і декоратор декорацій Джей Харт (Guardians of the Galaxy, том 2, Лос-Анджелес Конфіденційно). Поряд зі створенням історії для Marvel, Beachler є першим чорношкірим художником, який коли-небудь виграв нагороду Production Design. (Вона також є першим чорношкірим художником, номінованим в 90-річному існуванні категорії)
Чорна пантера зберегла максимуми з третьої перемогою: кращий результат в кіно. Композитор Людвіг Горанссон, який раніше працював з Куглер на Fruitvale Station і Creed після створення записів для таких актів, як Childish Gambino, Haim і Chance the Rapper - прийняв нагороду.

Незважаючи на успіх в очах критиків і чудову прибуток за касовими нормам, 10-річний пробіг Marvel до сих пір не отримував схвалення виборців Оскар. Це не через відсутність спроб: все три записи в трилогії "Залізна людина", як у фільмах "Хранителі", так і в "Месники", "Капітан Америка: Зимовий солдат" і "Доктор Стрендж", все отримали номінації на Оскар за "Кращі візуальні ефекти", тільки щоб програти. в кінці. У 2009 році оригінальний Iron Man отримав номінацію Sound Editing, в результаті програвши The Dark Knight. "Правоохоронці Галактики" також обрали номінацію "Макіяж і зачіска". (Ми повинні відзначити: DCSuper Squad ВИГРАВ, який нагороджує два роки по тому, на превеликий жаль хардкорних шанувальників Marvel.)

Поряд з оськарівським золотом "Чорна пантера" виділяється як одна з перлин MCU, як з точки зору чистого розваги, так і успіху. Фільм заробив 700 мільйонів доларів в Сполучених Штатах і більше 1,3 мільярда доларів по всьому світу, що робить його четвертим за величиною фільмом про супергероїв за всю історію, як раз під трилогією «Месники». У жовтні минулого року стало відомо, що Райан Куглер повернеться до режисера "Чорної пантери 2" - чи може франшиза витягнути "Хрещеного батька: частина 2" і повернутися до "Оскару"? Як фанати, ми можемо тільки сподіватися.