11 фактів про Джокері


Всі знають, що Джокер - найнебезпечніший і мінливий ворог Бетмена. Крім того, важко зрозуміти, хто насправді стоїть за Джокером. Ось 11 фактів, які ви, ймовірно, не знали про злочинний принца-клоуна.

Його майже вбили близько 80 років тому.

Ще в 1940-х роках, коли був випущений перший комікс Бетмена, самий культовий лиходій-клоун в світі був майже втрачений назавжди. Це вірно, Джокер повинен був бути убитий в кінці своєї першої сутички з Темним Лицарем. На щастя, відповідальний редактор побачив потенціал в характері Джокера і наказав додати додаткові кадри, що зображують повернення клоуна до життя.

Він знає, що Бетмен - це Брюс Уейн, але йому все одно.

Хоча це явно не вказано в коміксах або будь-якому іншому вихідному матеріалі, протягом багатьох років натякали, що Джокер дійсно знає, що Бетмен - це Брюс Уейн. Наприклад, Джокер має звичку націлюватися на будь-якого, хто близький до Бетмену, а також на будь-якого, хто близький до Брюсу. Він навіть відрізав руку Альфреда (дворецького Брюса Уейна) одного разу! Багато фанатів припускають, що Джокер розглядає Брюса Уейна як маску для Бетмена (на відміну від інших), і йому буде просто нудно до смерті, якщо хто-небудь з них коли-небудь постраждає.

У нього був маленький помічник по імені Геггі.

У «Бетмена № 186» Гегсворт А. Гегсворті (для стислості, Геггі) дебютував як оригінальний кореш Джокера задовго до того, як Харлі Квінн був зачатий. До того, як він зустрів Джокера, Геггі був частиною цирку і був змушений стати клоуном після того, як натовп втомилася від його жорсткої гри. З почуттям образи він приєднався до Джокеру і зробив кілька серйозних злочинів, імовірно тільки для сміху.

Його озвучив Люк Скайуокер - 20 років.

Починаючи з «Бетмен: Анімаційний серіал», - Марк Гамілл приніс нове життя персонажу своїм глибоким, хрипким і злегка психотическим голосом. Нещодавно він повісив клоунські черевики, оголосивши, що відеогра «Batman: Arkham Asylum» стане його останнім представником в ролі принца-клоуна.

Він повинен був зіграти епізодичну роль у фільмі «Повстання Темного Лицаря».

Здивовані? Після того, як покійний Хіт Леджер виступив з таким надихаючим спектаклем, як Джокер в «Темному лицарі», Крістоферу Нолану буде складно не включити Леджера в продовження. Звичайно, актор трагічно помер, перш ніж таке явище могло статися.

Супермен пробив дірку в грудях.

Схоже, хтось грає занадто багато в «Mortal Kombat». Протягом багатьох років Бетмен терпляче ставився до клоуну-вбивці і поклявся ніколи його не вбивати (Бетмен завжди сподівався, що Джокера можна вилікувати від його божевілля). У Супермена, мабуть, немає такого терпіння. У коміксі «Несправедливість: боги серед нас» Джокер обманює Людини зі сталі, змушуючи його думати, що він убив Лоїс Лейн, тому Супермен робить те, що зробить будь-який логічний кріптоніанец: він пробиває дірку прямо в його грудях.

Він боровся з суддею Дредд.

Міжпросторового подорож - абсолютно чесна гра у всесвіті DC. У цій частині «Джокер» провалюється крізь розрив у часі і просторі і потрапляє у всесвіт судді Дредд. Потім він об'єднується з заклятим ворогом Дредд Суддею Смерті і завдає удар.

Джокер убив Робіна (по-справжньому).

Хто б не сказав, що супергерої і їх помічники не можуть померти, очевидно, забув повідомити про це принцу-клоуну. У відомому випуску 1989 року серії коміксів про Бетмена Джокер нарешті заходить занадто далеко і вбиває (назавжди) вірного помічника Бетмена. Він викрадає Робіна і пов'язує його всередині складу, який він потім підриває.

Його справжнє ім'я «Джек Нейпір».

Хоча Джек Нейпір не прийнятий як канон, його вважають справжнім ім'ям Джокера. Причина цієї плутанини полягає в тому, що ніхто з DC Comics не може домовитися про історію істинного походження Джокера. За минулі роки кілька спроб дати уявлення про життя горезвісного злочинця приходили і йшли, але єдиною константою, схоже, є його справжнє ім'я, Джек Нейпір.

Він з'явився на «Скубі-Ду».

Найвідоміший в світі суперлиходії з'явився в найвідомішою в світі команді загадкових хлопців (і їх цуценят), розгадують таємниці, в епізоді «Нових фільмів про Скубі-Ду». У цьому випуску Джокер об'єднується з Пінгвіном, щоб викрасти професора Флейк, щоб отримати його недавно винайдений льотний костюм.

Натхнення для персонажа Джокера.

Джерелом натхнення для персонажа Джокера є фільм 1928 року «Людина, яка сміється», заснований на однойменному романі Віктора Гюго. Головний герой, Гуинплен засуджений своїм королем до того, щоб його обличчя було хірургічно знівечене до постійної усмішки за злочини, вчинені його батьком. Це звучить жахливо. Схоже на відомого вбивцю-клоуна, якого ми знаємо.