Джокер 6 дрібних деталей


Джокер Тодда Філліпса - красивий і складний фільм. У фільмі Джокер розповідає нам, який у нього був «поганий» день, як привід виправдати свою злочинну поведінку. І, в деякому сенсі, фільм розповідає про те, як соціальна апатія перетворює звичайних людей, що опинилися у важких умовах, в психопатів і серійних вбивць.

Ось 6 дрібних деталей, які ви помічаєте тільки при повторному перегляді Joker 2019.

"Готем" більше схожий на Нью-Йорк, ніж будь-коли

У Джокера ясно, що Готем Бетмена - це Нью-Йорк. Готем - злегка вигадана версія. Сцени метро були зняті на справжніх потягах. Уважні спостерігачі побачать вигадану, перемалювати карту метро Фрідберга на знімках в терміналах метро.

Артур Флек носив одяг Джокера задовго до його перетворення

Велика частина екранної одягу Артура Флека нічим не примітна і функціональна, але один його хороший костюм з'являється по частинах протягом перших частин фільму. Наприклад, Артур Флек носить іржавий жилет і куртку на побаченні з доброзичливим сусідом. Артер Флек носив більшість своїх речей на екрані в реальності.

Arkham Asylum грає велику роль

Аркхем - це місце, де Джокер знаходиться у в'язниці після того, як йому поставили діагноз «клінічно божевільний». У цьому фільмі притулок замінено Державної лікарнею Аркхема.

Альфред на сцені

Артур Флек, переконаний, що Томас Уейн - його батько, сідає на потяг до будинку Уейна в передмісті. Ця сцена бере свій початок в «Королі комедії», але зіркі глядачі отримають додаткове задоволення. Автори фільму підтверджують, що людина, що захищає Брюса від майбутнього Джокера, хтось інший, як Альфред Пенніворт.

Томас Уейн може бути пов'язаний з мафією

Тодд Філліпс натякає, що батько Брюса Томас Уейн не герой. Смугасті костюми Уейна, зачесане волосся Альфреда і грубість, коли він відокремлює Артура Флека від молодого Брюса, підштовхують до того, що Томас Уейн може бути пов'язаний з мафією.

«Подружка» Джокера не має чіткого закінчення

Доля сусідки Артура Флека, Софі Дюмон, неоднозначна. Коли Артур, на межі зриву, сідає на диван Софі, глядачі напружуються, коли вона просить його ввічливо і злякано піти. Стає ясно, що Артур уявив або галюцинував всі свої «стосунки» з нею, включаючи побачення і її втішне присутність у важкі часи.