"Чужому" 40 років. Міфи які накопичилися за ці роки


Минуло 40 років з тих пір, як Сігурні Уівер, Джон Херт, Яфет Котто, Вероніка Картрайт, Ян Холм, Гаррі Дін Стентон вперше вирушили в плавання на Ностромо в Чужому.

З тих пір, як була випущена легендарна науково-фантастична картина Рідлі Скотта, вона була проаналізована фанатами по всьому світу, і історія її виробництва стала легендарною сама по собі.


І зараз зможемо прояснити кілька знаменитих історій про міфологічноме створення культового фільму.

 


Міф: всі актори були здивовані кількістю крові на сцені скринь
Брехня: шокований вираз обличчя Вероніки Картрайт призвів до міфу про те, що ніхто з акторів не знав, що мало статися в самій знаменитій сцені фільму. Це не зовсім вірно - вони все-таки прочитали сценарій - але Скеррітт визнає, що він знав більше, ніж більшість.

«Я скористався тим, що був з цим великим художником, стежив за Рідлі, щоб побачити тонкощі його роботи», - говорить він. «Отже, коли вони прийшли на сцену з грудними вибухами, я спостерігав, як вони проходять через весь процес «як ми збираємося це зробити?»І«як це вирветься?»- так що я дуже добре знав, як це буде відбуватися. Я не ділився цим ні з ким іншим, тому що ми всі хотіли мати шоковані вирази їхніх облич».

Міф: між Ріплі і Далласом будуть любовні сцени
Вірно: «Коли я вперше прочитав цей сценарій, я подумав, що це цікава, серйозна наукова фантастика», - згадує Скеррітт. «Як тільки (прибулець прибуває), який сенс в тому, щоб який-небудь передбачуваний роман відбувався на стороні? Це не мало сенсу для мене, коли я читав це. "

«Ви йдете по гладкій дорозі терору, і раптом з'являються інші речі і все сповільнюється. Ось як я ставився до матеріалу, і в основному до цього ставився і Рідлі Скотт. Ми знімали сцену з гнізда, і не спромоглися зайнятися романтикою, так як він рано позбувся цього».

 

Міф: є втрачені кадри з Джоном Фінчем, граючим Кейна перед Джоном Хертом
Невирішене: першим вибором Рідлі Скотта було те, що зіграти приреченого Кейна мав Джон Херт, але він був замовлений, щоб зняти інший фільм, тому режисер найняв іншого британця на ім'я Джон Фінч. Історія свідчить, що діабетичний Фінч захворів в перший день зйомок і був відпущений з виробництва, тому що йому потрібно було як мінімум два тижні на одужання, після чого Херт знову став доступний.

Одна фотографія короткої появи Фінча з'явилася, але шанувальники завжди задавалися питанням, скільки кадрів він зняв. Відповідь Скеррітта - хто такий Джон Фінч? «Я нічого не знав про це», - каже актор, здивований навіть тим, що в якийсь момент був найнятий інший актор.

 

Міф: Скеррітт був настільки кмітливий, що перед зйомкою він попросив обміняти свою зарплату на відсоток від прибутку фільму

Брехня: зірка спочатку відмовилася від фільму, тому що не було режисера, і він відчував, що бюджет занадто малий. Через деякий час вони повернулися до нього, сказавши, що Рідлі Скотт збирається керувати, і бюджет збільшився в чотири рази.

«Ха-ха-ха-ха! Вони тільки заплатили мені, і пішли!»Сміється Скеррітт, перш ніж розкрити ще один хитрий випадок з голлівудськими звітами. «Я пам'ятаю зіткнення з Рідлі через кілька років після цього, і у нього були моменти у фільмі», - згадує він.

 

Міф: скафандри, які носили Скеррітт, Вероніка Картрайт і Джон Херт, були кошмаром для носіння

Правда: мабуть, тільки після того, як діти Скотта ненадовго одягнули костюми на нейлонової підкладці, щоб пограти дорослим в довгому пострілі, і втратили свідомість від спеки, що було вирішено щось робити з ними. До цього, завдяки світлу і відсутності повітропроникності, медсестра стояла поруч, щоб дати артистам кисень.

«Вважаю, це правда», - каже Скеррітт про їх некомфортність, перш ніж визнати, що це не так погано, як всі говорять.

«Коли ви працюєте з кимось такого рівня, ви не скаржитеся», - додає він. «Ви купили цей квиток, щоб сісти на поїзд актора, так що замовчіть і почніть грати. Який сенс скаржитися на це?